We zetten de meest recente berichten en foto’s steeds bovenaan!
De rode teksten verwijzen naar een andere pagina of link.

13-05-2017

De pups spelen heerlijk samen en zijn happy met al het speelgoed dat ze hebben. Ze rollebollen ook over elkaar heen en als we nieuwe kranten neerleggen in een poging hen nog wat meer zindelijkheid bij te brengen, vinden ze het reuzeleuk als papiershredder te fungeren. De ene krant na de andere wordt versnipperd. De binnenruimte wordt geregeld door hen “verbouwd”. Nu zal het niet zolang meer duren voor ze uitvliegen, maar wat zullen we ze missen!

06-05-2017

Genieten van het voorjaarszonnetje en lekker knus bij elkaar en bij mamma Zibah.

30-04-2017

Een hele week heeft het geduurd voor er nu weer foto’s op de site staan. En vanavond vullen we de slide nog wel verder aan met opnames van vandaag. De pups gaan steeds meer naar buiten en genieten van de vrijheid. Gisteren hebben ze heerlijk gespeeld met onze kleinkinderen. Ze gaan steeds meer hun grens op zoeken onder elkaar, dagen elkaar uit en schuwen het ook niet om eens even een meningsverschil tussen elkaar recht te zetten.

23-04-2017

Wat veel is er weer gebeurd de afgelopen 5 dagen. Het werd hoog tijd dat ze wat meer de ruimte kregen en de speelruimte binnen is nu helemaal daarop aangepast. Nu hebben ze volop bewegingsruimte en kan het tiental ook binnen goed spelen. Zew hebben ook veel bezoek gekregen en vonden al die aandacht heel fijn. Dank jullie wel lieve mensen! Zondag  zijn ze op verkenning gegaan naar buiten, eerst nog voorzichtig, maar mamma Zibah was in de buurt en ze kropen al snel lekker tegen haar aan. Het prille is er nu af en ze gaan met steeds grotere stappen voorwaarts in hun ontwikkeling.

18-04-2017

Deze foto’s zijn gemaakt op tweede Paasdag. Met alle drukte ook even wat tijd voor elkaar en de kinderen en kleinkinderen. Die hebben echt enorm genoten van de puppies en hoe bijzonder kan de band zijn tussen kinderen en honden! Vigo glundert helemaal en ook Aya was in haar nopjes!

16-04-2017

Morgen zullen de pups al weer drie weken oud zijn. De taak van Zibah, die het trouwens geweldig doet, zal dan wat worden verlicht want we beginnen dan met het bijvoeren van vers vlees. De pups zullen dat vast wel weten te waarderen. Volgende week zullen ze ook nog meer waar gaan nemen van hun omgeving en nu kun je al merken dat er interactie is wanneer we bij hen gaan zitten. Ze komen dan al naar je toe waggelen en kruipen op schoot. Dit is zo’n leuke tijd om mee te maken en te genieten. Uiteraard wat foto’s helemaal in stijl van deze dag!

08-04-2017

Een eerste kennismaking van onze kleinkinderen met de puppies. De kinderen vonden het helemaal geweldig en onder het toeziend oog van hun moeder mochten ze natuurlijk voorzichtig aaien en de pupjes op schoot hebben! Hoe leuk was dat voor de kleintjes!

07-04-2017

Ze gaan hard nu, allemaal al ruim over de kilo en nu duurt het niet lang meer voor ze de wijde wereld in gaan kijken!

04-04-2017

De geboorte-aangifte is gedaan en de namen van de pups zijn bekend:

03-04-2017

02-04-2017

De pups gedijen uitstekend, maar vooral ook gaat het met Zibah beter. Ze heeft na haar keizersnee best even tijd nodig gehad om te herstellen. Vandaag was voor haar en voor ons een fijne dag want duidelijk was te merken dat ze zich stukken beter voelt. Ze is  heel zorgzaam voor haar pups  en gaat voorzichtig met ze om. Nu neemt ze echter ook de tijd om zelf te ontspannen, hetzij buiten  genietend van het voorjaarszonnetje of bij ons in de buurt.

01-04-2017

31-03-2017

Het gaat goed met de pups. Ze groeien allemaal goed en het pigment komt bij allen door maar bij de een sneller als bij de ander.
De gewichten en portretjes plaatsen we op deze pagina.

30-03-2017

29-03-2017

28-03-2017

28-03-2017

Het was een spannende tijd even voor Zibah en ons. Op zondagavond 26 maart constateerden we enige uitvloeiing bij haar en hebben onmiddellijk de “hulptroepen” geinformeerd die snel ter plaatse waren. Een lange nacht brak aan; zou Zibah nu gaan bevallen of niet?  Maar nee, ’s morgens was er nog niets veranderd in haar situatie en dus was een bezoek aan de dierenarts op zijn plaats. Deze constateerde dat er geen ontsluiting was en dat de bevalling nog op zich zou laten wachten. Wel vertelde ze dat de mogelijkheid erin zat dat een van de pupjes niet zou leven, omdat de uitvloeiiing ook kon duiden op een losgelaten placenta.

Door de dag was Zibah vrolijk en opgewekt en toonde geen tekenen van een op handen zijnde bevalling. Echter, ’s avonds om ongeveer 19.00 uur braken de vliezen en opnieuw was iedereen op tijd present!  Opnieuw echter geen weeën of iets van dien aard te bemerken. Veel ruggespraak en overleg met de dierenarts en uiteindelijk werd besloten tot een keizersnede.

Tijdens de ingreep, die ’s morgens rond 08.30 uur plaats vond, bleek waarom dit de beste beslissing was! Inderdaad was er een pup overleden, deze had zich geposteerd dwars voor de uitgang van de geboorteweg waardoor de overige pups met geen mogelijkheid op natuurlijke wijze geboren hadden kunnen worden. Een heel sporadisch voorkomend iets. Gelukkig is alles goed verlopen verder en kunnen we nu samen met Zibah genieten van een mooie kraamtijd met haar prachtige puppies!

Ik wil graag speciaal Wilma en Dick bedanken dat ze ons tijdens de lange dagen en nachten zo lief terzijde hebben gestaan en natuurlijk ook het geweldige team van Dierenartspraktijk in Beilen. Super werk hebben jullie geleverd!

11-03-2017

We hebben de werpkist weer in elkaar gezet en Zibah heeft gelijk een uitvoerige inspectie gedaan. Aan haar kop te zien heeft het haar goedkeuring gekregen.

02-03-2017

Zibah is drachtig!

01-02-2017

We hopen in het voorjaar van 2017 weer op gezinsuitbreiding. Naar verwachting zal onze Tatrahond Hephzibah du Domaine des Dhalbergs omstreeks eind maart bevallen van haar pups.
De keuze is gebaseerd op drie peilers, gezondheid, karakter en exterieur. Kerngezond met een fijn en aangenaam karakter, speels en open. We hopen dat er pups geboren zullen worden die de goede eigenschappen van beide ouders in zich zullen verenigen.
Wanneer je na het bezoek aan onze website en het lezen van deze informatie interesse hebt in een pup uit onze kennel, dan ben je uiteraard van harte welkom om kennis te komen maken.Want pas als we kennis hebben gemaakt kunnen we over en weer bepalen of wij de juiste fokker voor jullie zijn en of jullie bij onze pups passen. Want dat vinden we belangrijk, een goede match maken tussen onze pups en hun nieuwe voor-altijd-thuis. Dus daar steken we graag veel tijd en energie in. Voel je dus welkom om eens bij ons aan te kloppen en een afspraak tot kennismaking te plannen.