Ruim 4 weken en wat groeien ze ongelooflijk snel!

Helemaal geen kleine onbeholpen puppies meer zoals de slider weergeeft.. Ze kunnen lopen als de beste en spelen dat het een lieve lust is. In die paar weken die zijn verstreken zijn sommige al meer als 3 kilo, maar ook de anderen laten zich niet onbetuigd. Ze eten al behoorlijk zelfstandig, eerst hebben we ze een op een geleerd uit een bakje te eten, maar dat is nu niet meer nodig want ze weten heel goed de voerbakjes te vinden. Moeder Dusza krijgt het ook wat gemakkelijker en kan nu blijven staan terwijl haar puppies bij haar drinken. Ze brengt best steeds veel tijd door met de pups en zeker nu ze ook buiten komen. De interactie ook met bezoek en kinderen is mooi om te zien en ze reageren enthousiast en open. Kortom, het is genieten met dit elftal.

Ze zijn nu 2,5 weken oud

Wat groeien de pups nu ongelooflijk snel! Ze lopen al heel goed rond en kunnen met elkaar een geluid produceren als moeder of ik in de buurt ben dat het aantal toegestane decibels flink overschrijdt! ha ha ha. Ook kijken ze al echt goed en geluiden nemen ze ook al waar. Het eerste speelgoed hebben ze al gekregen en dat wordt voorzichtig onderzocht. In elk geval ligt het lekker zacht. De stangen zijn ook uit de box gehaald waardoor er meer ruimte is voor ze.  Moeder Dusza begon het wat moeilijk te krijgen met dat puppengeweld, vooral de vlijmscherpe nageltjes vond ze niet echt prettig. Dus zijn de als naalden zo scherpe nageltjes een klein beetje geknipt en gevijld onder haar toeziend oog, zodat de buik van Dusza wat gespaard blijft.

De eerste 10 dagen

Veel van de puppies hebben hun gewicht inmiddels verdubbeld. Dusza kan het goed aan en geeft zelf het schema aan wanneer ze gaat voeden. Ze ligt niet meer permanent bij de pups en zoekt ook meer en meer weer ons gezelschap op. Er is bezoek geweest van onze kinderen en kleinkinderen en verder hebben we het rustig voor haar gehouden. De pups zijn al mooi gepigmenteerd en voelen stevig aan. Ook proberen ze op hun puppywijze al te lopen en als ze de geur van hun moeder in de neus krijgen, zijn ze opeens klaar wakker, want dan is het etenstijd.

De geboorte 3 februari 2024

Vrijdagavond 2 februari was het zover en werd de geboorte van de puppies in gang gezet. In totaal was Dusza meer als 12 kg aangekomen en de echo had al aangetoond dat er meerdere pups verwacht werden. Het viel inderdaad niet mee voor haar en dus werd besloten tot een keizersnede. Een uiterst bekwame dierenarts heeft deze uitgevoerd en er werden 12 puppies geboren. 5 teefjes en 7 reuen. Helaas was een van de reutjes reeds overleden.