De ontwikkeling het eerste jaar

De ontwikkeling van de puppies week 7

De kleintjes zijn nu gechipt en hebben hun eerste enting gehad. Tijd dus om de horizon te verbreden. Ze hebben allemaal een mooi paracord lijntje om alvast een beetje te kunnen wennen. Samen met een goede vriendin wordt het eerste uitstapje buiten de hun vertrouwde omgeving gemaakt en wat doen ze het goed! Helemaal niet bang, af en toe zitten om de boel te verkennen maar al gauw krijgt nieuwsgierigheid de overhand. Ook de puppy speeltuin bij de KC Hoogeveen was een daverend succes. Moe maar voldaan, kropen enkele pups in de schommel waar ze zich heerlijk in slaap lieten wiegen.

De ontwikkeling van de puppies week 6

Vol enthousiasme reageren de puppies op bezoek en vooral als de kleinkinderen komen. Owen vindt het geweldig om met ze te spelen en dat is wederzijds. Ze zijn ook altijd wel in voor iets lekkers, krijgen geregeld zachte lamsribben om op te kauwen en als de maaltijd is gedaan, is er altijd wel een die uitgebreid alle bakjes nagaat. Misschien heeft broer of zus iets overgelaten? Ook de tuin is een feest voor ze en geen plantje is veilig, maar ja dat hoort erbij. Ze hebben reuze schik. Dusza is daarbij ook van de partij en speelt heel veel met haar pups. Supermom!

De ontwikkeling van de puppies week 5

Het is heerlijk voorjaarsweer en daar profiteren de puppies volop van. De werpkist is er al lang uit en je ziet ze genieten van zoveel ruimte. Als het te warm buiten wordt, zoeken ze vaak een plekje op binnen in de schaduw. Ook kruipen ze wel onder de schommel en gaan daar een dutje doen. Als ze niet slapen, zijn ze aan het spelen en het is fijn dat moeders dan in de buurt is, want van al dat spelen krijg je wel dorst.

 

De ontwikkeling van de puppies week 4

Nu de pups sinds een week bijvoeding krijgen in de vorm van vlees en groentes, maken ze een ware groeispurt door. Ze spelen met elkaar en met het speelgoed wat ze hebben gekregen. Belagen af en toe ook hun moeder die het zich allemaal laat welgevallen en gaan druk op onderzoek uit. Ook de bezoekjes van de kleinkinderen vinden ze maar wat leuk.  Kleine hondjes worden het al.

De ontwikkeling van de puppies week 3

De derde week is de laatste week waarin Dusza volledig zelfstandig haar puppies voedt en ze eet voor drie. De oogjes en oren van de puppies zijn open gegaan en ze vinden het allemaal reuze spannend nog. De wereld wordt nu langzaamaan wat groter voor ze.  Nog laten ze zich rustig even op de weegschaal leggen, maar straks wachten we tot ze in slaap zijn en nemen dan het moment waar om te kijken hoeveel ze zijn gegroeid. Ze doen het prima en het is dan ook niet nodig dat elke dag te doen. De kleinkinderen doen niets liever als ze aaien en knuffelen.

De ontwikkeling van de puppies week 2

De kleintjes ontwikkelen zich razendsnel. Duzsa voedt ze zeer regelmatig en ze zijn nu aan het einde van week 2 allemaal al ruim over de kilo heen. Ze beginnen langzaam al wat rond te lopen en ook kunnen ze al zien. Weldra nemen ze ook geluiden waar uit hun omgeving en met hun reukvermogen is al helemaal niets mis. Zodra moeders de werpkist instapt komt het hele spul in beweging en weten ze niet hoe snel ze bij de melkbar moeten komen.

De ontwikkeling van de puppies week 1

De eerste week na de geboorte is heel goed verlopen. De pups drinken goed en zijn heel tevreden. Langzaam begint het pigment te komen en ze worden steeds sterker en bewegelijker. Dusza zorgt goed voor ze en is heel voorzichtig en lief.

Zibah ontmoet haar kleinkinderen en vindt ze helemaal geweldig.
Pasen met de puppies en Dusza
Een trotse en oh zo lieve mamma
Dutje doen
Het tiental slaapt en drinkt

De geboorte 12 april

Om 15.48  uur werd de eerste pup geboren van Dusza. In de opeenvolgende uren werden in totaal 11 pups geboren, 5 reuen en 5 teven.  Helaas heeft een reutje het niet gered. Vermoeid maar heel blij is ze met haar puppies en het gaat goed met ze.