We zetten de meest recente berichten en foto’s steeds bovenaan!
De rode teksten verwijzen naar een andere pagina of link.

26 februari 2020

Wat is het al weer lang geleden dat er foto’s geplaatst zijn en er is in die tussentijd zoveel gebeurd. De pups zijn hard gegroeid en hebben het op hun geheel eigen manier heel druk met elkaar en met het ontdekken van alles om zich heen. Ze ravotten en spelen dat het een lieve lust is en, hoe wonderlijk, opeens is het kaarsje uit en liggen ze allemaal weer een paar uur te slapen.

1 februari 2020

Over 2 dagen zijn de pups al weer drie weken oud. Ze kunnen nu al goed hun omgeving waarnemen. Vinden het ook erg leuk als we bij ze gaan zitten en kruipen dan op schoot. De eerste pogingen worden al gemaakt met elkaar te spelen. Bij moeders wordt het wel steeds meer dringen geblazen om een goed plekje te vinden om te drinken. Volgende week beginnen we rustig aan met bijvoeren, dan hoeft Zibah het niet meer allemaal alleen te doen.

25 januari 2020

Inmiddels zijn de pups 12 dagen oud. De oogjes van de meesten zijn al open of staan op een kiertje. Ze groeien gestaag, de ene dag eens wat meer als de andere maar ze zijn tevreden en voldaan. Heel energiek kruipen ze al rond en proberen op hun pootjes te staan, nog wat wiebelig maar met de dag worden ze sterker. De neuzen zijn al mooi zwart en geeft ze wat meer expressie. Met Zibah gaat het ook goed. De hechtingen va de keizersnede zijn eruit sinds gisteren en ze voelt zich prima. Heeft ook genoten van haar boswandeling met dochter Dusza.

20 januari 2020

Het is een pittig weekje geweest voor Zibah, maar ze is een geweldige moeder. De pups zijn vandaag precies een week oud en groeien gestaag. De een wat sneller als de ander, maar we zijn heel tevreden. Het pigment vormt zich al goed en ze worden steeds actiever. Het is wonderlijk hoe snel ze zich in de werpkist kunnen verplaatsen op hun buik en het zal niet lang meer duren of ze ondernemen pogingen om te gaan lopen. Ook Dusza hun halfzusje heeft inmiddels kennis gemaakt met de pupjes. Heel voorzichtig is ze wezen kijken naar de kleintjes. Straks zullen ze vast veel plezier met elkaar beleven.

13 januari 2020

Een aantal spannende dagen achter de rug en wat had onze Zibah het zwaar in de aanloop naar de bevalling. Geen moment hebben we haar alleen gelaten en wat is ze een Toppertje gebleken. Maandag 13 januari kondigde de geboorte zich dan eindelijk aan. Om 11.30 braken haar vliezen en de eerste pup werd geboren om 12.45 uur, een reutje. In de loop van de middag volgden nog eens 3 pups, maar de vermoeidheid begon haar tol te eisen van Zibah. Tussentijds werd voortdurend contact gehouden met de dierenarts voor updates. Van meet af aan was namelijk duidelijk dat Zibah een redelijk groot nest zou krijgen. Besloten is om 17.30 naar de praktijk te gaan voor een röntgenopname. Daaruit bleek dat er nog zes pups geboren zouden moeten worden. Unaniem werd besloten tot een keizersnee om de aanstaande moeder een verdere uitputtende bevalling met alle risico’s van dien te besparen en na een uur waren er 6 gezonde en levendige pups. Zibah heeft alles goed doorstaan en geniet nu volop van haar moederschap. De pups drinken allemaal prima en groeien gestaag onder haar goede zorg en aandacht. We zijn supertrots op haar en gaan genieten van een mooie puptijd die we graag met jullie delen op de site en in social media. Uiteraard mogen foto’s niet ontbreken.