Wat schuldig voel ik me wel  omdat ik al zo lange tijd helemaal geen foto’s heb geplaatst van dit lieve en leuke 9-tal. Wel heb ik ze allemaal zorgvuldig bewaard en nu zijn ze al bijna één jaar oud en uitgegroeid tot ontzettend lieve en leuke honden. Hun eigenaars zijn heel blij met hen en vooral te spreken over het lieve karakter. Ondeugend zullen ze ook voorlopig nog wel blijven. Het eigenzinnige van de Tatrahond is ze zeker niet vreemd!

4 weken en wat zijn ze gegroeid. Supersnel veranderen ze, krijgen allemaal hun eigen karakter en de verschillen tekenen zich steeds duidelijker af. De reutjes al een beetje de macho hier en daar, maar ook de teefjes doen zich wel gelden.

Nu zijn het al mini Tatrahondjes. Hun oogjes zijn open, parmantig stappen ze rond, beginnen te spelen met elkaar en hebben aandacht voor het bezoek. Het was erg leuk om mee te maken hoe ze reageerden. Ze kropen al echt op schoot en vonden het fijn om aangehaald te worden. Inmiddels krijgen ze ook al bijvoeding in de vorm van kleine balletjes mager gemalen rundvlees en een beetje puppymelk. Uiteraard wordt Zibah daarbij niet vergeten en krijgt ze ook haar portie extraatjes.

De pups zijn allemaal flink gegroeid en we verwachten dat rond het weekend de oogjes open zullen gaan. Inmiddels hebben ze allemaal een naam en ze zullen heten:
Jurek Wesoły, Janosik Szlachetny, Juhas Scyry, Jannick Wielki en Jasny  Janioł. De teefjes hebben de namen: Jamiła Wiosna,  Jutrzenka Goralska, Jagodka Lesna en Jasna Arielka.

Onze Tatrahond puppies zijn inmiddels al bijna één week oud en wat zijn ze al leuk!  Het pigment komt al heel goed door, eerst lijkt het of ze met hun snoet in de asbak hebben gezeten, maar nu is het al veel donkerder. Ze tijgeren al verwoed door de werpkist op zoek naar hun moeder als ze honger hebben en het is al aardig dringen geblazen aan de melkbar. De statistiekpagina laat zien dat ze groeien als kool. Een kleine impressie van de eerste week.

———-

Wij kijken vol verwachting uit naar Zibah’s eerste nest Tatrapups dat geboren zal worden omstreeks eind maart. Ze is gedekt en de dracht is bevestigd door de dierenarts. De vader van het nest is Gordon Biale Szczescie, een 5 jaar oude reu met een geweldig fijn en lief karakter. Zowel Zibah als Gordon zijn kerngezond, vrij van erfelijke oogziektes, HD A en ook de hartecho liet geen afwijkingen zien. We hopen dat er gezonde en lieve Tatrahonden ter wereld komen die de eigenschappen van beide ouders in zich verenigen en verheugen ons enorm op dit nestje.

Wij houden u op de hoogte via onze nieuwspagina.
Mocht u meer informatie willen, neem dan contact met ons op via telefoon of mail.